Derksen snoeihard over WK in Saudi-Arabië

Derksen snoeihard: 'Zou schande zijn ten opzichte van die ene homo bij de KNVB'

21 december 2023 om 08:40
Laatste update: 21 december 2023 om 09:55

Johan Derksen heeft er geen goed woord voor over dat het WK van 2034 georganiseerd wordt in Saudi-Arabië. 'De Snor' hoopt dat Nederland en andere Europese landen in opstand komen tegen het land waarin het met mensenrechten slecht gesteld is. 

"Als nou alle fatsoenlijke landen, daar reken ik Duitsland en de Scandinavische landen onder, Nederland en misschien dat je Engeland meekrijgt. Als die nou eens afspreken: wij gaan niet meer voetballen voor die FIFA in landen waar de mensenrechten geschonden worden", begint Derksen zijn relaas aan de tafel van Veronica Inside. 

De 'kale meneer van de KNVB' (secretaris-generaal Gijs de Jong, red.) moet het ook ontgelden. "Hij hobbelt daar achteraan. Want die wil ook gefêteerd worden, in een vijfsterrenhotel zitten en met een limousine naar het stadion gereden worden", aldus Derksen. "Je moet toch niet samen willen werken met mensen die dit soort dingen doen? Als er ook maar één homo bij de KNVB werkt, is dat een schande ten opzichte van die jongen", meent Derksen over het beleid van de KNVB. "In een land waar homo's verboden zijn..."

Rutger Castricum mengt zich vervolgens ook in de discussie. "Ik begrijp niet dat de KNVB zo groots gaat aankondigen dat we daar naar toegaan. Maar als je dat zegt, moet je afspraken hebben gemaakt met andere landen. Anders word je niet gedekt", concludeert hij.