Ajax-trainster Suzanne Bakker begrijpt Pierre van Hooijdonk

Ajax-trainster begrijpt Van Hooijdonk: 'Mannenwereld is er niet aan toe'

14 december 2023 om 19:47
Laatste update: 14 december 2023 om 19:58

Suzanne Bakker, trainer van Ajax Vrouwen, ziet het niet voor zich dat een vrouw aan de slag gaat als hoofdtrainer van een mannenteam. Eerder deze week laaide een discussie op, nadat Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal aangaf dat het wat hem betreft niet hoeft.

Sherida Spitse stelde in het praatprogramma dat ze ooit hoofdcoach van het mannenteam van Ajax zou willen zijn, waarop Van Hooijdonk reageerde dat hij het zich niet voor kan stellen dat het gebeurt, en dat het wat hem betreft ook niet nodig is. Bakker is het deels met de voormalig spits eens en geeft aan dat ze het niet snel ziet gebeuren.

"Op dit moment is de mannenwereld daar nog niet aan toe", stelt Bakker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het zou zeker moeten kunnen, want het gaat om kwaliteit. En waarom kan het wel bij een man in het vrouwenvoetbal? Maar dan denk ik dat het in stappen moet en er eerst een keer een vrouwelijke assistent moet komen."

Zelf heeft Bakker ook nog nooit bij een mannenelftal voor de groep gestaan. "Alleen een team bij de jongens. Op dit moment heb ik het goed naar mijn zin bij de vrouwen, maar zeg nooit nooit. Het spelletje is natuurlijk hetzelfde, maar de manier van benaderen en de omgang zijn wel anders."