Nordin Amrabat had contact met Eredivisie-clubs: 'Trainer heeft nooit gebeld'

Amrabat over rentree in Eredivisie: 'Trainer vindt mij niet goed genoeg'

13 december 2023 om 19:43
Laatste update: 14 december 2023 om 15:23

Nordin Amrabat staat na dit seizoen open voor een terugkeer naar Nederland. De 36-jarige aanvaller keert donderdagavond met AEK Athene weer voor even terug op eigen bodem, als de Grieken het in de Europa League opnemen tegen Ajax.

Amrabat liep woensdag met zijn kinderen over het veld van de Johan Cruijff Arena. "Ja, zeer zeker, mijn familie is de voornaamste reden om terug te komen. Ik heb het verder naar mijn zin in Griekenland, bij een fantastische club met fantastische fans", zegt hij tegen Veronica. "Het is goed vertoeven, ook het leven. De voornaamste reden om terug te komen is mijn familie."

"Ik word 37, als ik wat wil in Nederland is het tijd om terug te komen", benadrukt Amrabat, die richting volgend seizoen nog met niemand gesproken heeft. "Dat is helemaal niet belangrijk nu. Nu moet ik goed spelen en presteren. Over Nederland wordt na het seizoen gesproken."

Het is geen geheim dat Amrabat afgelopen zomer al contact had met PEC Zwolle, sc Heerenveen en PEC Zwolle. De aanvaller begon zijn carrière bij FC Omniworld - nu Almere City - en ook met die club heeft hij kort contact gehad na een belletje uit Flevoland. "Toen vroeg ik of de trainer (Alex Pastoor, red.) mij kon bellen. De trainer heeft mij nooit gebeld, dus ik denk dat hij mij niet goed genoeg vindt", besluit Amrabat met een knipoog.