Verweij deelt blessurenieuws over Bergwijn en Brobbey

Blessurenieuws Ajax: 'Medische staf zei: haal ze eraf, anders wordt het erger'

11 december 2023 om 16:47
Laatste update: 11 december 2023 om 17:59

Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, weet waarom Steven Bergwijn en Brian Brobbey tegen Sparta Rotterdam naar de kant werden gehaald. De medische staf had trainer John van 't Schip advies gegeven om het tweetal te wisselen.

Ajax beleefde een moeizame tweede helft tegen Sparta (2-1), toch besloot Van 't Schip Brobbey en Bergwijn naar de kant te halen. "Ze hadden lichte klachten. De medische staf heeft aangegeven: als je ze eraf kan halen, haal ze eraf. Anders kan het wel eens erger worden", vertelt Verweij in de podcast Kick-Off. "In het geval van Bergwijn gaat het om een liesblessure."

"En Brobbey... Als je ziet wat hij elke wedstrijd te verduren krijgt. Hij heeft overal kleine pijntjes", gaat de journalist verder. Valentijn Driessen begrijpt, met het oog op donderdag, dat Bergwijn en Brobbey werden gespaard. "De wedstrijd tegen AEK Athene is natuurlijk superbelangrijk voor Ajax, om in Europa te blijven. Ik kan me voorstellen dat ze er uit voorzorg zijn afgehaald. Al werd het nog bijna noodlottig."

Ajax speelt donderdag tegen AEK zijn laatste Europa League-groepswedstrijd. Bij winst gaan de Amsterdammers naar de tussenronde van de Conference League.