Kohler zit ondanks exit op de bank bij Volendam: 'Tot mijn tenen gemotiveerd'

Kohler zit ondanks exit op de bank bij Volendam: 'Tot mijn tenen gemotiveerd'

2 december 2023 om 18:36

Matthias Kohler wil nog niet veel kwijt over de opmerkelijke situatie waarin hij beland is bij FC Volendam. Samen met de rest van 'Team Jonk' kondigde de trainer vrijdag zijn vertrek aan bij de club, maar een dag later zit hij wel gewoon op de bank tegen PEC Zwolle. Desondanks is Kohler tot op het bot gemotiveerd.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC krijgt Kohler meteen de vraag waarom hij nog voor de groep wil staan bij Volendam. Hij gaat namelijk vertrekken door de chaos die is ontstaan na het ontslag van Jan Smit. "Dat was voor mij geen kwestie, want ik laat de spelers nu niet in de steek", is Kohler duidelijk bij ESPN. "Daar hebben we te hard voor gewerkt. De verbinding is sterk en ik voel me verantwoordelijk."

"Wij hebben gewoon echt een hechte groep. Ik zie dat deze groep in moeilijke tijden nog hechter kan worden, dat maakt me blij en trots. Er zitten zulke mooie karakters tussen. Als je ziet welke mensen er achter die spelers zitten... Dat raakt me in het hart", gaat Kohler verder. "Er is nu geen ruimte voor persoonlijke belangen, het gaat om de club en de groep. Voetbal moet verbinden. Johan Cruijff zei ooit: politiek trekt mensen uit elkaar, voetbal verbindt. Ik hoop dat we de supporters vandaag iets kunnen bieden waar ze trots op zijn."

Het lijkt erop dat Kohler pas weggaat bij Volendam, als er een geschikte opvolger is gevonden. Daar wil hij echter nog niets over kwijt. "Na de wedstrijd kunnen we het over alles hebben. Maar we maken allemaal fouten en zijn allemaal mensen. We zullen altijd reflecteren. Soms lig je ook wakker en denk je: wat had ik beter kunnen doen? Ik ben tot in mijn tenen gemotiveerd, ik kijk er zo naar uit. Jullie analisten denken misschien dat ik nu voor de groep moet staan, maar ik wil dit zó graag."