Platje vertelt over PSV-middenvelder Jerdy Schouten

'Schouten raakte bij ons de eerste tien wedstrijden geen pepernoot, maar daarna..'

2 december 2023 om 17:10
Laatste update: 2 december 2023 om 21:25

Melvin Platje heeft in #DoneDeal de podcast een boekje open gedaan over de Telstar-periode van Jerdy Schouten. De twee speelden in het seizoen 2017/18 voor De Witte Leeuwen. Platje zag toen al potentie in de controleur.

Schouten maakt dit seizoen indruk bij PSV. Was dat ook zo bij Telstar, volgens Platje? "Het was wel grappig. Ik kwam natuurlijk bij Telstar om in mezelf te investeren en daarna een stap hogerop te maken. Jerdy was ook zo'n jongen", begint de huidige spits van AFC in #DoneDeal. "In de eerste tien wedstrijden raakte hij daar geen pepernoot, maar je zag wel dat hij supergoed was: in zijn aanname, inspeelpass en zonder bal."

"Maar het kwam er niet uit. Eerst speelde hij rechtshalf, daarna werd hij op zijn eigen positie gezet. Toen zag je dat hij steeds beter werd", gaat Platje verder. "Je zag ook wel echt dat het wat ging worden. Na die eerste tien wedstrijden was hij steeds één van de beste bij ons, maar veel goals en assists leverde hij nog niet. Daar pestten we hem altijd een beetje mee: ga je nog een keer een goal maken? Ik zag dus snel dat hij een grote kon worden, maar dat het daarna zo snel ging, vond ik knap."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!