Gaaei zenuwachtig voor Ajax-wedstrijden

Zenuwen spelen overhand bij 'zonde van het geld' aankoop Ajax: 'Is onzekerheid'

2 december 2023 om 10:14

Hélène Hendriks, Wilfred Genee en René van der Gijp waren niet echt onder de indruk van Anton Gaaei in de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Bij Vandaag Inside ontstond er een discussie over de Deense verdediger, waarbij de presentator het weggegooid geld vindt. Hendriks denkt echter dat het vooral aan de zenuwen ligt.

"Ik vond hem inderdaad niet gelukkig spelen", vertelt Hendriks over de Deense zomeraankoop van de Amsterdammers. "Hij heeft best een aantal aardige wedstrijden gespeeld, maar dit keer was het niet zo geweldig. Ik denk wel dat het bij hem echt onzekerheid is. Ik heb hem toevallig zondag gesproken en dan merk je dat hij zenuwachtig is. Hij vindt het echt spannend."

Van der Gijp heeft een prima oplossing voor de onzekerheid van Gaaei. Hem in de grote Europese wedstrijden niet laten spelen. "Dan moet je hem eigenlijk niet laten starten. Dan moet je hem in dit soort wedstrijden tegen Marseille niet laten spelen. Dan kan je hem beter een paar keer inbrengen tegen RKC en rustig kijken en opbouwen." Gaaei kreeg ook al veel kritiek na zijn optreden tegen Feyenoord in de gestaakte Klassieker.