Hélène Hendriks vraagt Bosz naar PSV-afwezige Babadi

Hélène Hendriks vraagt Bosz naar PSV-afwezige: 'Maken andere keuze'

12 november 2023 om 12:28

Isaac Babadi is zondag een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van PSV voor het Eredivisie-duel met PEC Zwolle. ESPN-presentatrice Hélène Hendriks vroeg trainer Peter Bosz om uitleg.

"Waar is Babadi eigenlijk, want die zag ik helemaal niet staan", vraagt Hendriks voorafgaand aan de wedstrijd in het Philips Stadion. "We maken per speler andere keuzes wanneer we ze wel of niet op de bank zitten", reageert Bosz. "We hebben nu een andere keuze gemaakt."

Babadi begon voortvarend aan het seizoen, met onder meer een indrukwekkend optreden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar uiteindelijk verloor hij de concurrentiestrijd op zowel de tien-positie en linksbuiten. Maandag deed Babadi nog mee bij Jong PSV om wedstrijdritme op te doen, maar vrijdag deed hij niet mee in het competitieduel met FC Dordrecht. Desondanks zit hij dus ook niet op de bank bij het eerste elftal.

Over de toekomst van Babadi is het nodige te doen. De achttienjarige aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract. Het is nog altijd de vraag of hij gaat verlengen bij de Eindhovenaren.

Bosz vindt overigens niet dat hij weinig rouleert. "Als ik met veel spelers ga doorwisselen, zeg je: waarom ga je niet naar een vaste basis toewerken. We hebben het best veel gedaan. Met name op de tien-positie, en op de vleugels kunnen we veel wisselen. Fysiek was het nu niet nodig, en wij denken dat we met Guus Til een loper hebben die hopelijk Zwolle pijn kan doen."

Naast Til en Babadi beschikt Bosz ook nog over Malik Tillman en Ismael Saibari. "Alle vier de tienen hebben mij nog niet één keer teleurgesteld, dus kun je kijken wat een tegenstander vraagt."