Molenaar vernietigend over FC Volendam-rvc

Molenaar noemt Smit-ontslag 'krankzinning': 'Jaap Veerman, met alle respect...'

1 december 2023 om 15:55
Laatste update: 1 december 2023 om 15:57

Keje Molenaar vindt het 'krankzinning' dat de rvc van FC Volendam heeft besloten om het bestuur van de club, mede bestaande uit voorzitter Jan Smit, te ontslaan. Eerstgenoemde spreekt van een 'zwarte dag in de historie' van de Eredivisie-club. 

Molenaar, wiens eventuele vicevoorzitterschap eerder dit jaar werd geblokkeerd door de rvc, staat voor de camera van ESPN. Daar wordt hem gevraagd zijn mening te delen over het ontslag van Smit. "Krankzinning. Een ander woord heb ik er niet voor. Ik zal je vertellen: op 16 november is er zes uur lang vergaderd, en zijn de plannen ontvouwd. Er is een geweldige presentatie geweest toen van Jasper (Van Leeuwen, td, red.) en Ruben (Jongkind, hoofd jeugdopleidingen, red.)", aldus Molenaar. 

De rvc was aanvankelijk 'enthousiast', zo klinkt het. "Vijf dagen later komt er een brief, dat ze toch niet akkoord gingen met onze plannen. De plannen om van FC Volendam een structurele Eredivisie-club te maken. Daarin schreven ze ook meteen: aangezien jullie dan gezegd hebben dat jullie dan zouden opstappen, dan vernemen we dat graag. Toen ze merkten dat er een beetje terugtrekkende bewegingen waren wat dat betreft, gingen ze binnen vijf dagen over tot het voorgenomen ontslag van het bestuur."

De 65-jarige Molenaar, vroeger ook speler van Volendam, wist toen al hoe laat het was. "Dat zegt al genoeg. Als ik nu begrepen heb van wat meneer Veerman (Jaap, voorzitter rvc, red.) allemaal tijdens die persconferentie gezegd heeft... en dan met name over Jan Smit. Ik ben getuigen geweest de afgelopen zes jaar, van de bijdrage die Jan heeft geleverd aan deze club. Er is gewoon geen betere voorzitter denkbaar voor FC Volendam. Ik heb gezien met wat voor passie en hartstocht hij dat heeft gedaan", vervolgt Molenaar, die zijn reactie besluit met een sneer richting het adres van Veerman. "Als je dan de maat genomen wordt door Jaap Veerman. Met alle respect. Het spijt me geweldig, maar dat is voor mij een brug te ver."