'Ajax in gesprek over contractverlenging van Martha'

'Ajax praat over contractverlenging met talent dat razendsnel doorbrak'

28 november 2023 om 21:07

Ajax is in gesprek met Ar’Jany Martha over een contractverlenging. De linkspoot, die in de afgelopen weken doorbrak bij Ajax, beschikt over een aflopend contract in Amsterdam.

Voetbal International maakt melding van het feit dat Ajax wil verlengen met Martha. De omgeturnde linksback had aanvankelijk weinig perspectief op speelminuten in de hoofdmacht, maar sinds de komst van John van 't Schip is dat volledig veranderd. In de laatste vijf duels van Ajax, stond Martha drie keer in de basis. In die duels maakte hij ook een goede indruk, waardoor de clubleiding hem nu wil belonen.

Ajax wil Martha langer aan zich binden met een meerjarig contract. De recordkampioen zal dus wel wat vaart moeten maken, aangezien Martha op dit moment in juli al transfervrij zou zijn. Hoelang Ajax precies wil gaan verlengen met Martha, is nog niet duidelijk.

Martha kwam vier jaar geleden naar Ajax toe. Daarvoor speelde hij voor Sparta Rotterdam. Tot vorig seizoen was Martha een rechtsbuiten, maar Jong Ajax-coach Dave Vos besloot hem om te turnen tot linksback.