Slot hoort Gimenez-opmerking en grapt: 'Zwemt hij veel? In het geld misschien'

Slot bescheiden bij Feyenoord: 'Ik moet vooral Te Kloese schouderklopje geven'

25 november 2023 om 19:28
Laatste update: 25 november 2023 om 21:34

Arne Slot vindt dat Feyenoord het aan zichzelf te danken heeft, dat het lange tijd spannend was tegen Excelsior. Ook vertelt Slot over Gimenez, deelt hij complimenten uit aan Dennis te Kloese en geeft hij een update over Bart Nieuwkoop.

Feyenoord won zaterdag met 2-4 van Excelsior, maar de Rotterdammers misten enorme kansen en gaven de tegengoals gemakkelijk weg. "Het is ons gelukt om twee keer niet voor open doel te scoren, terwijl wij Excelsior de twee kansen schenken waaruit ze scoren. Dat dit een spannende wedstrijd was, kunnen we onszelf wel aanrekenen", zegt Slot bij ESPN.

Gimenez stelde eerder bij ESPN dat hij in de afgelopen dagen veel heeft gezwommen, om zo fit te blijven, ondanks zijn jetlag. "Is dat zo?", reageert Slot als hij daarmee wordt geconfronteerd. "In het geld misschien", lacht de coach vervolgens. "Ik heb hem vandaag (zaterdag, red.) nog gebeld, om te vragen: hoe voel je je, heb je genoeg geslapen en ben écht fit genoeg om te spelen? Hij zei: ja, ik ben er helemaal klaar voor. En dat heeft hij vandaag bewezen."

In de tweede helft bracht Slot Yankuba Minteh binnen de lijnen. De aanvaller was direct betrokken bij de 1-2. Geeft de Feyenoord-coach zichzelf wel eens een schouderklopje, na zo'n geslaagde wissel? "Zo moeilijk was dit ook niet. Ik moet vooral Dennis te Kloese een schouderklopje geven, voor het feit dat hij me een buitenspeler als Yankuba Minteh heeft gegeven", stelt Slot, die ook nog een update geeft over de uitgevallen Bart Nieuwkoop. "Hij voelde licht zijn hamstring bij het afremmen. Dat is niet fijn en zal geen maanden duren, maar normaal gesproken komt dinsdag te vroeg voor hem."