Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Vitesse

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rensch op middenveld, Brobbey ontbreekt

25 november 2023 om 11:15

Ajax kampt met enkele twijfelgevallen in aanloop naar het Eredivisie-duel met Vitesse van zaterdag. Brian Brobbey dreigt de clash met de hekkensluiter te missen. In dat geval is Chuba Akpom zijn aangewezen vervanger.

Ook Steven Bergwijn haakte met fysieke klachten af bij Oranje, maar net als Steven Berghuis is de aanvoerder op tijd fit. Zij vormen vermoedelijk een voorhoede met Akpom, waardoor Georges Mikautaudze op de bank plaatsneemt. John van 't Schip stelde de Georgische spits tegen Almere City nog op als nummer tien, voor Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Dat was geen groot succes, waardoor de trainer zaterdag voor iets meer controle lijkt te kiezen.

Hoewel Taylor en Hlynsson hun basisplaats behouden, schuiven ze weer op naar hun natuurlijke positie. Wie als controleur start, is nog even de vraag. Devyne Rensch en Benjamin Tahirovic hebben de beste papieren, nadat Silvano Vos vrijdagavond wedstrijdritme opdeed bij de beloften. In Almere speelde Rensch in de tweede helft ook al op het middenveld. Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen ontbreken nog.

Van 't Schip heeft ook achterin hoofdbrekens. Josip Sutalo kwam niet geheel ongeschonden uit de interlands van Kroatië, maar hoopt er tegen Vitesse bij te zijn. Diant Ramaj verdedigt 'gewoon' het doel, hoewel Gerónimo Rulli weer terug is.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Rensch, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Bergwijn