Van 't Schip over blessures bij Ajax

Van 't Schip noemt nieuwe naam voor ziekenboeg Ajax: 'Is niet fris teruggekomen'

24 november 2023 om 15:57
Laatste update: 24 november 2023 om 17:08

Ajax-trainer John van ‘t Schip heeft een update gegeven over de blessures van de Amsterdammers in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse zaterdag. Heel hoopvol was die update niet, want bijvoorbeeld Brian Brobbey is nog altijd een twijfelgeval, maar ook Josip Sutalo is met een blessure teruggekomen uit Kroatië.

"Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaat goed", begint Van 't Schip over zijn ziekenboeg. "Silvano Vos en Ahmetcan Kaplan spelen vanavond met Jong Ajax. Sutalo is een twijfelgeval, die is niet helemaal fris terug gekomen van de interlandperiode. Brian Brobbey is ook een twijfelgeval, dus dat moeten we ook afwachten. Verder zijn Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen langere tijd geblesseerd."

Ook de langdurig geblesseerde Gerónimo Rulli is weer fit, maar de vraag is ten zeerste of hij ook speelminuten zal krijgen. "Rulli is in principe fit, maar die heeft natuurlijk niet veel gekeept en Diant Ramaj doet het goed", doet Van 't Schip uit de doeken over de keepers. Ook Amourricho van Axel Dongen keert spoedig terug bij Ajax. "Hij traint ook weer mee en dat ziet er goed uit. We hopen dat hij weer minuten kan maken."

Devyne Rensch was ook een twijfelgeval, maar die lijkt weer fit volgens Van 't Schip. De coach geeft ook zijn visie over het afhaken van Brobbey en Bergwijn bij Oranje. "Rensch heeft vanaf woensdag weer getraind, dus dat ziet er goed uit. Dat kan wel eens gebeuren dat je je een paar dagen wat minder voelt. Nu was dat bij Brobbey en Bergwijn al wel wat langer, dat ze zich niet helemaal fit voelden. Bergwijn is dus weer fit, maar Brobbey is een twijfelgeval."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!