Sturing zet Vitesse op scherp voor 'Ajax'

'De zweep is er bij Vitesse over gegaan, spelers hadden ademnood'

25 november 2023 om 09:24

Edward Sturing heeft de teugels aangetrokken bij Vitesse. De interim-trainer liet de spelers tijdens de training naar adem happen, vertelt hij in gesprek met de Gelderlander. Tegen Ajax hoopt hij de sportieve ommekeer in te zetten.

Volgens Sturing vlogen de vonken er deze week vanaf bij Vitesse. "Mijn werkwijze past bij mijn karakter. De zweep is er deze week bij Vitesse over gegaan, ja. De spelers hadden wel eens ademnood. Maar dat heeft vooral te maken met de wijze waarop ik wil trainen. Met mijn visie. Dat is energie. Pressing. De bal veroveren. Omschakelen. Alles in hoog tempo. Dat is intensief. Daar moet iedereen even aan wennen."

Sturing nam het stokje over van de opgestapte Phillip Cocu. Hij staat voor de zware opdracht om de Arnhemmers weg te leiden van de degradatieplaatsen. "Er staat een andere trainer voor de groep, met een andere filosofie. Ik vraag elke training alles. Ik denk dat je dat als voetballer wel twee uur per dag kunt opbrengen. Als ik de trainingen terugkijk, lijkt het mij dat iedereen deze week plezier heeft gehad. De energie was alvast geweldig. Precies zoals ik wilde."

De clubicoon is benieuwd naar het duel met Ajax. "Voor Vitesse is elke wedstrijd een enorme klus. We staan op de achttiende plaats. We vliegen elke wedstrijd aan om een resultaat te boeken. Want dan kun je nu zeggen ‘Ajax-uit is moeilijk’. Maar Fortuna Sittard en Almere City zijn voor ons niet minder zwaar. Wij moeten weg van die onderste plek. Het liefst op zaterdagavond al."