Van Hooijdonk kritisch op 'theater' Weghorst

Van Hooijdonk: 'Ik begin een beetje moeite te krijgen met dat theater van hem'

19 november 2023 om 23:58
Laatste update: 20 november 2023 om 06:29

Pierre van Hooijdonk heeft zich flink geërgerd aan Wout Weghorst, die zaterdag de winnende treffer tegen Ierland voor zijn rekening nam. De analist van de NOS irriteert zich vooral aan het 'theater' van de Oranje-spits. 

Van Hooijdonk begint in Studio Voetbal nog positief over Weghorst door te stellen dat de spits 'weer de man' was. "Maar dan krijg je zo'n vreselijk interview", verwijst Van Hooijdonk naar het gesprek met NOS-verslaggever Arman Avsaroglu. "Ik heb het idee dat hij is gaan denken: ik ben een van de leiders van het Nederlands elftal en ik moet het elftal gaan beschermen."

"Ik begin langzamerhand een beetje moeite te hebben met dat theater", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik vind het niet echt. We weten allemaal: de camera gaat naar degene die het meest theatraal doet. Die zogenaamd zijn emoties de vrije loop geeft", doelt de analist op de manier waarop Weghorst, languit liggend op het gras, de plaatsing voor het EK in Duitsland vierde. "Dat doe je bewust. Daar heb ik wel moeite mee."

Tafelgenoot Rafael van der Vaart gelooft er 'heilig' in dat de emoties bij Weghorst oprecht zijn. "Maar dat interview gisteren... Je gunt het hem zo, en dan geeft hij zo'n lelijk interview." Toch wil Van der Vaart positief blijven. "Hij is een hele goede spits als hij blijft denken: ik ben dankbaar dat ik überhaupt dit shirt mag dragen."