Van Dijk: 'Dit is speciaal, we moeten er allemaal niet zo makkelijk over doen'

Van Dijk blij met 'speciaal' moment voor Oranje: 'Dat belooft veel goeds'

18 november 2023 om 23:02

Virgil van Dijk vindt dat het Nederlands elftal trots mag zijn op het feit dat EK-kwalificatie een feit is. De captain van Oranje stelt dat men daar 'niet zo makkelijk' over moet doen en ziet ook perspectief.

Door een magere overwinning op Ierland (1-0) is Oranje zeker van het EK in Duitsland. "Natuurlijk is dat een speciaal moment", zegt Van Dijk tegen de NOS. "Nu gaan we ons voorbereiden. We moeten er allemaal niet zo makkelijk over doen: we zijn gekwalificeerd. Ik heb andere landen nog uitbundiger zien juichen. We mogen trots zijn, geweldig dat we naar het EK gaan."

"Ik wil geen negativiteit, we gaan naar het EK en ons voorbereiden op hopelijk een speciaal toernooi", gaat Van Dijk verder. "Met alle problemen en blessures die we hebben gehad, hebben we het toch maar mooi even geflikt. Toen ik net bij Oranje kwam, hebben we twee toernooien gemist. Dat was een verschrikkelijke tijd en wil je niet nog een keer meemaken. We gaan hiervan genieten."

"Ik vind dat we heel goed hebben geknokt als team, zeker als je kijkt naar de uitwedstrijden tegen Griekenland en Ierland. Dat belooft in mijn ogen veel goeds, daar kunnen we op bouwen. Hopelijk kunnen we iedere Oranje-waardige speler fit krijgen richting de zomer, dan mag de bondscoach kiezen", besluit de aanvoerder van Oranje.