Virgil van Dijk geeft toe: 'Matig, soms zelf slecht"

Van Dijk geeft toe: 'Matig, soms zelf slecht. Ik heb veel nagedacht en gepraat'

15 november 2023 om 23:25

Virgil van Dijk in topvorm, zo voelt de aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal zelf ook. Voor zijn gevoel had hij iets te bewijzen na een tegenvallend jaar.

Van Dijk noemt het in gesprek met het Algemeen Dagblad 'mooi' dat hij tal van statistiekenlijstjes aanvoert in de Premier League, waaronder die van gewonnen duels, het minste aantal fouten en het minste balverlies. "Ik voel me heel goed", geeft de 32-jarige verdediger te kennen in het AD.

Na het teleurstellende WK in Qatar ontstond het beeld dat Van Dijk op zijn retour is. "Sommige kritiek neem ik serieus, niet alles", zegt hij daar zelf over. "Ik weet van mezelf heel goed wanneer ik goed speel en wanneer niet. Afgelopen seizoen was gewoon matig, soms zelfs slecht. Ook als team hadden we bij Liverpool moeite om een goed ritme te vinden. De Nations League met Oranje was ook niet best."

Dit seizoen wist Van Dijk de knop om te zetten. "Ik heb er heel veel over nagedacht en over gepraat om dat te kunnen ombuigen. Dat is gelukt, denk ik. Vanaf de zomer gaat het weer heel goed." Ook zijn knie vormt geen belemmering meer. "Ik heb het gevoel dat ik alles weer kan."

Bekijk hieronder de verdedigende actie van Van Dijk, afgelopen weekend tegen Brentford: