Marcelo Gallardo wordt nieuwe trainer Al Ittihad

Aan Ajax gelinkte trainer zwicht voor Al Ittihad: 'Ik accepteer het voorstel'

18 november 2023 om 19:13

Marcelo Gallardo wordt de nieuwe trainer van Al Ittihad. Hoewel de club uit Saudi-Arabië de komst van de 47-jarige Argentijn nog moet bevestigen, geeft de oefenmeester al aan dat hij zijn handtekening gaat zetten.

Gallardo gaat bij Al Ittihad samenwerken met onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté. De Saudische club zette onlangs Nuno Espirito Santo op straat, omdat de Portugees niet overweg kon met Benzema. Gallardo tekent een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor twee extra jaren. De Argentijn wordt een van de best betaalde trainers ter wereld.

"Ik ga het voorstel van Al Ittihad accepteren", zegt Gallardo. "Ook vanwege persoonlijke redenen. Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt met een groot project in een nieuwe, interessante, competitie. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Gallardo stond tussen 2014 en 2022 aan het roer bij River Plate. Hij werd in januari dit jaar, na het vertrek van Alfred Schreuder bij Ajax, nog in verband gebracht met de Amsterdamse club. Ajax kreeg destijds nul op het rekest.