Vaessen verdedigt Brobbey: 'Alleen maar respect, heel netjes op zo'n leeftijd'

Vaessen verdedigt Brobbey: 'Alleen maar respect, heel netjes op zo'n leeftijd'

14 november 2023 om 21:21

Etienne Vaessen is ervan overtuigd dat Brian Brobbey niet met opzet op hem doorliep, voorafgaand aan het ongeval dat zich voordeed tijdens RKC Waalwijk - Ajax. Door een botsing tussen Vaessen en Brobbey ging eerstgenoemde out, waardoor de schrik er flink in zat.

Vaessen maakt het inmiddels weer goed. Hij heeft zijn rentree zelfs al gemaakt bij RKC. Na het ongeval laaide de discussie of op Brobbey met opzet op de keeper was doorgelopen. Zelf is Vaessen ervan overtuigd dat dit niet zo is. "Ik vind niet dat ik geschopt ben. Weet je wat het is, ik heb het er ook met Brobbey over gehad", zegt hij tegen ESPN. "Dit soort duels speel je er duizenden van in een seizoen. Het gaat heel vaak goed."

"Ik zag ook dat hij een duwtje in zijn rug kreeg", gaat Vaessen verder. "Brobbey heeft heel netjes contact met mij gezocht, vorige week zelfs nog. Een dag of twee nadat het gebeurd was, heeft hij mij proberen te bellen maar toen lag ik nog plat op bed. Later zag ik ook nog een Whatsapp-berichtje en wilde hij me opzoeken. Hij heeft ook een druk programma dus ik heb hem gezegd dat ik gewoon rust moet houden en dat dat niet hoefde."

Vaessen zei het ook al tegenover het Algemeen Dagblad, maar hij is Brobbey en zijn familie dankbaar voor de steun. "Zijn familie heeft ook nog bloemen en een fruitmand opgestuurd dus dat hebben ze allemaal heel netjes gedaan. Ik heb daar alleen maar respect voor, dat hij op zo’n jonge leeftijd er op deze manier mee omgaat. Dat vind ik heel netjes. Als ik me misschien wat beter had beschermd of als hij niet geduwd was, was het misschien allemaal niet gebeurd. Ik heb niet het idee dat er enige opzet in het spel was en er zijn sowieso geen verwijten naar Brian."