Van Hooijdonk en Afellay over Oranje-kandidaat

Van Hooijdonk oppert 'moderne versie De Roon' voor Oranje: 'Zondag de allerbeste'

13 november 2023 om 08:11
Laatste update: 13 november 2023 om 09:29

Pierre van Hooijdonk zou, als hij de bondscoach was, Quinten Timber oproepen voor Oranje. Dat vertelt de oud-voetballer en analist bij Studio Voetbal. Volgens Van Hooijdonk is Timber een moderne versie van Marten de Roon en Ibrahim Afellay is het daarmee eens.

Van Hooijdonk zag lange tijd een minpunt bij Timber, maar constateerde tegen AZ dat hij dit heeft opgelost. "Ik heb hem lange tijd zijn rendement verweten. Maar hij was zondag de allerbeste man op het veld. Dat koppelde hij ook nog eens aan een winnende goal en een paar goede acties. Ik vond altijd dat hij meer doelpunten moest maken en assists moest geven. Als hij dat structureel doet, dan zie ik geen reden om hem niet te selecteren. De Roon zit er ook nog steeds bij en dit zijn moderne varianten."

Afellay ziet ook een steeds beter wordende Timber, vooral in het gebruik van zijn kwaliteiten. "Hij benut tegenwoordig zijn krachten erg goed. Voorheen liep hij zich veel vast en gebruikte hij zijn lichaam niet op de goede manier. Het moment om een actie in te zetten, schat hij nu vaak goed in. Timber heeft ook nog eens een enorm loopvermogen en een goed schot. Dat zag je wel bij die goal."