'Supergoochelaar' Xavi Simons verovert Duitsland

'Supergoochelaar' Xavi Simons verovert Duitsland: 'Nieuwe ster van Bundesliga'

13 november 2023 om 08:10

Xavi Simons vervolgde zondag zijn zegetocht door Duitsland met een indrukwekkend optreden voor RB Leipzig tegen SC Freiburg (3-1). Duitse media zijn opnieuw vol lof over de Oranje-international.

Simons opende al na zes minuten de score in de Red Bull Arena. 'Hij veroverde de bal en vond op onnavolgbare wijze de hoek', schrijft Kicker over het doelpunt van de oud-PSV'er. Simons krijgt een 2 - het op één na beste cijfer in het Duitse systeem - en is voor de vijfde keer keer in elf speelrondes opgenomen in het Elftal van de Week.

'Beste Bundesliga-seizoen ooit!', jubelt BILD, dat Simons bombardeert tot een van de absolute smaakmakers dit jaar. 'Naast Harry Kane (Bayern München) en Victor Boniface (Bayer Leverkusen) betovert ook de nieuwe ster Simons de supporters.' Hij wordt een 'supergoochelaar' genoemd.

'Xavi Simons blijft onmisbaar voor RB Leipzig', concludeert de Frankfurter Allgemeine Zeitung, terwijl Sport1 lovend is over de goal van Simons. 'Een kunststukje', klinkt het. 'Dankzij de Nederlander en het sterke collectief ligt RB Leipzig weer op Champions League-koers.

Simons meldt zich maandag in bloedvorm bij het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Ierland en Gibraltar. Hij staat op vier goals en zeven assists in de Bundesliga, terwijl de contractspeler van Paris Saint-Germain ook al twee keer trefzeker was in de Champions League.