Simons weer goud waard voor Leipzig, Feyenoord-opponent stelt teleur in derby

12 november 2023 om 21:30
Laatste update: 12 november 2023 om 22:18

Mede dankzij een vroege en knappe treffer van Xavi Simons heeft RB Leipzig de vierde plaats heroverd in de Bundesliga. De Romeinse Derby tussen SS Lazio en AS Roma eindigde juist in een bloedeloze 0-0.

RB Leipzig - SC Freiburg 3-1
Dat Simons lekker op dreef is bij Leipzig, bewees hij tegen Freiburg andermaal. Na iets meer dan vijf minuten was het namelijk al raak voor de Oranje-international: hij veroverde zelf de bal op het middenveld en schoot daarna knap de 1-0 tegen de touwen.

Vlak voor rust kwam Freiburg wel nog op gelijke hoogte, maar in de tweede helft nam Leipzig afstand. Doordat voormalig Vitesse-spits Loïs Openda (penalty) en Christoph Baumgartner in één minuut tijd allebei trefzeker waren, eindigde het duel in 3-1. Simons was verantwoordelijk voor de assist bij de laatste treffer. Leipzig gaat door de overwinning weer over Borussia Dortmund heen op de ranglijst en staat nu vierde.

SS Lazio - AS Roma 0-0
Vijf dagen na de overwinning op Feyenoord, trad Lazio aan tegen stadsgenoot en rivaal AS Roma. Normaal gesproken staat de Romeinse Derby garant voor spektakel, maar goals vielen er niet in het Stadio Olimpico, ondanks dat beide ploegen wel kansen kregen. Lazio staat daardoor nu op een teleurstellende tiende plek, terwijl Roma blijft steken op de zevende positie in de Serie A.