Brobbey niet blij met vraag Arno Vermeulen

Brobbey wijst naar 'niet zo'n slimme keuze' bij Ajax: 'Is het mijn schuld?'

13 november 2023 om 06:48

Brian Brobbey was na het gelijkspel van Ajax bij Almere City (2-2) helemaal niet blij met een vraag van Arno Vermeulen. De spits kreeg het gevoel dat de schuld van de late gelijkmaker in zijn schoenen werd geschoven.

Vermeulen vroeg Brobbey naar zijn rol bij de 2-2 van Almere, dat een penalty kreeg na een onbeholpen sliding van Benjamin Tahirovic. Daar ging balverlies van de Ajax-spits aan vooraf. "Is het mijn schuld?", reageerde een met stomheid geslagen Brobbey voor de NOS-camera.

Brobbey heeft een duidelijke mening over de situatie die Ajax twee punten kostte. "Ik denk dat het niet zo'n slimme keuze is om daar een sliding te maken, maar ja. Daar gaat hij (Tahirovic, red.) natuurlijk van leren. Wij zijn er ook voor hem. Hij was ook belangrijk met zijn doelpunt."

Brobbey kan niet ontkennen dat de teleurstelling 'heel groot' is bij Ajax. "We hadden hier met 2-1 moeten winnen." De Amsterdammers staan op de twaalfde plaats in de Eredivisie en hebben nog het restant van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk tegoed.