Van Hooijdonk kijkt met gemengde gevoelens naar Brobbey en Ajax

Van Hooijdonk kijkt met gemengde gevoelens naar Ajax: 'Ook sneu voor die jongen'

12 november 2023 om 23:14

Guus Hiddink vindt niet dat Ronald Koeman te ver is gegaan met zijn opmerkingen over Brian Brobbey bij Rondo. Pierre van Hooijdonk zoomt ook in op de spits van Ajax, naar wie hij met gemengde gevoelens heeft gekeken.

Brobbey was tegen Almere City (2-2) goed voor twee assists, maar toch is Van Hooijdonk niet helemaal overtuigd van zijn optreden. "Hij heeft ontzettend veel goede dingen gedaan deze wedstrijd. Maar hij is een nummer negen en mist een enorme kans", zegt de analist bij Studio Voetbal.

"In het balvast zijn en zorgen dat spelers aan kunnen sluiten, was hij superbelangrijk. Hij was eigenlijk de enige speler waar Almere echt problemen mee had", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik vind het ook sneu voor die jongen. Hij doet namelijk zo veel fantastische dingen, maar ik kijk naar een spits en die moet doelpunten maken."

Hiddink deelt vervolgens zijn mening over Brobbey. "Dit is nu wel een nationale discussie aan het worden. Je moet hem niet met rust laten, maar hij is nog maar 21 jaar. Ga met hem aan het werk." Vervolgens reageert Hiddink op het optreden van Koeman bij Rondo. Daar deed de bondscoach een opmerkelijk boekje open over een afwerktraining met Brobbey, waarop hij ondermaats zou hebben gepresteerd. "Ik vond niet dat Koeman echt kritisch op hem was. Je mag daar best over praten."