'Vitesse kijkt intern naar Cocu-opvolging: Janssen en 'Edje-interim' genoemd'

'Vitesse kijkt intern naar Cocu-opvolging: Janssen en 'Edje-interim' genoemd'

12 november 2023 om 20:36

De kans is aanwezig dat Edward Sturing aan zijn zesde termijn als (interim-)trainer van Vitesse gaat beginnen. Volgens De Telegraaf is het in ieder geval duidelijk dat de Arnhemmers nu kijken naar een interne oplossing, na de exit van Phillip Cocu. Daarbij wordt ook de naam van Theo Janssen genoemd.

Vitesse zit momenteel zonder trainer, nadat Cocu direct na de nederlaag tegen sc Heerenveen zijn vertrek aankondigde. De Telegraaf komt nu met een update over de vacante trainerspositie. 'Een voor de hand liggende oplossing voor Vitesse na het vertrek van Phillip Cocu is Edward Sturing naar voren schuiven om als interim-trainer te fungeren', schrijft de krant. Sturing, die gekscherend al de bijnaam 'Edje-interim' kreeg, stond al vijf keer eerder (tijdelijk) voor de groep bij Vitesse, maar gaf drie jaar geleden nog aan dat hij dit niet nog een keer wilde doen.

Toch is de kans goed aanwezig dat Sturing opnieuw aan de slag gaat als interim-trainer. Daar heeft hij echter wel een voorwaarde aan verbonden. 'Naar verwachting zal Sturing alleen in willen stappen als hij voor een langere periode trainer kan worden', zo klinkt het.

'Om de tijd naar de winterstop te overbruggen zou Vitesse ook kunnen kiezen om de ongediplomeerde assistenten Theo Janssen en Chris van der Weerden de periode tot de winterstop te laten overbruggen. Daarvoor kan dispensatie worden verkregen.' De Telegraaf laat ook de naam van Nicky Hofs, de huidige trainer van Vitesse O21, nog vallen als tijdelijke oplossing.