Kraay en Vink zien na vertrek Cocu nog veel problemen

Vink tipt Cocu-opvolger: 'Hij won alles met Vitesse en er zat beleving in'

12 november 2023 om 12:45

Hans Kraay Jr. en Marciano Vink denken niet dat het ontslag van Phillip Cocu bij Vitesse de oplossing is. Het probleem is vele malen groter, vertellen ze bij Goedemorgen Eredivisie. Een mogelijke opvolger heeft Vink wel op het oog.

Cocu gaf na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles aan zich in de steek gelaten te voelen door zijn spelers. Na de nederlaag tegen sc Heerenveen gooide hij zateredag zelf de handdoek in de ring. "Hij zal zich nu heel eenzaam gevoeld hebben", zegt Kraay. "Supporters kunnen en mogen emotioneel reageren. Maar de supporters gaan niet tellen hoe veel doelpunten ze in huis hebben. Er is geen één speler die ik kan opnoemen in deze selectie die meer dan tien doelpunten gaat maken."

De ESPN-analist neemt het verder op voor de opgestapte oefenmeester. "De spelers die bij PSV onder Cocu speelden zijn laaiend enthousiast over hem. Die vinden het echt een goede trainer. De volgende trainer speelt ook met aanvallers die geen goals maken", benadrukt hij.

Ook Vink ziet veel meer problemen bij Vitesse dan alleen wat er op het veld gebeurt. "Een tijd geleden was het nog de vraag of ze in hun eigen stadion mochten blijven spelen. Dat was al iets heel groots, dacht ik. Maar op de achtergrond was die ijsberg nog vele malen groter", stelt de analist. "En wat je op het veld ziet qua aankopen, niveau, spelers, gelatenheid en met supporters die het allemaal niet meer begrijpen, is Cocu nu de kop van jut. En zet er een ander voor, dan heb je nog steeds dezelfde problemen", gaat Vink verder.
 
Presentatrice Fresia Cousiño Arias vraagt zich af wie de taken van Cocu over zou kunnen of willen nemen. "Toen Phillip ziek was nam Chris van der Weerden het over. Alles werd gewonnen en er zat wel beleving in de groep. Toen grapte Cocu nog dat Chris het misschien moest overnemen", aldus Vink. Van der Weerden is momenteel assistent-trainer bij Vitesse. Volgens de Gelderlander zingt de naam van Edward Sturing ook rond.