Cocu zag beloftes bij Vitesse niet waargemaakt worden

De Telegraaf: Vitesse heeft beloftes aan Cocu op geen enkele wijze waargemaakt

12 november 2023 om 10:35
Laatste update: 12 november 2023 om 10:35

De beloftes die Phillip Cocu bij zijn komst als trainer naar Vitesse zijn gedaan, zijn totaal niet waargemaakt. Dat stelt De Telegraaf. Cocu stapte zaterdagavond op na de thuisnederlaag van de Arnhemmers tegen sc Heerenveen (1-3). 

Cocu werd eind september 2022 aangesteld als trainer van Vitesse. 'Op dat moment had Cocu niet kunnen vermoeden dat de club veertien maanden in de houdgreep zou worden genomen door het slepende goedkeuringsproces van de overname door de Amerikaan Coley Parry', tekent De Telegraaf op. Cocu kreeg meerdere beloftes bij zijn aanstelling, maar deze werden 'op geen enkele wijze waargemaakt', is te lezen. 

Vitesse versterkte zich louter met transfervrije spelers en huurlingen. 'Kwalitatief werd het afgelopen zomer, waarin het spelersbudget verder werd teruggeschroefd, alleen maar kariger'. Het sobere transferbeleid van Vitesse vertaalt zich volgens de krant het best in de situatie voorin. Cocu kreeg er met Amine Boutrah en Joel Voelkerling Peresson twee spitsen bij, maar zij slaagden er allebei nog niet in om een doelpunt te maken. 

De vertrokken trainer lichtte zijn vertrek bij Vitesse kort toe middels een reactie op de clubsite. "Ik voelde dat het team verandering nodig had en daarom heb ik besloten om een stap terug te doen. Het belang van het team staat immers altijd boven het belang van het individu."