Benzema woedend door aantijgingen banden met terreurorganisatie: 'Stap te ver'

Benzema geeft reactie op beschuldigingen terreurbanden: 'Mijn kinderen horen dit'

20 oktober 2023 om 16:50

Karim Benzema werd eerder deze week door een Franse minister beschuldigd van banden met een terreurorganisatie, maar daar is de spits niet van gediend. Via zijn advocaat reageert de Fransman woedend op de aantijgingen en vertelt hij dat het zelfs zijn kinderen raakt.

"Mijn kinderen moeten dit allemaal maar aanhoren", vertelt de advocaat van Benzema tegen AS in een verklaring van de spits. "Ik heb in mijn loopbaan al zo veel dingen over mijzelf moeten horen. Zo veel leugens die over mij naar buiten gebracht zijn. Maar nu hebben we het over mijn kinderen. Zij lijden eronder dat hun vader ervan wordt beschuldigd dat hij een terrorist is. Dat gaat een stap te ver."

Volgens de advocaat van Benzema is het schandalig hoe de Franse minister de spits beschuldigd heeft in het openbaar. De aanvaller van Al Ittihad hoeft volgens zijn raadsman geen excuses aan te bieden over de uitspraken die hij deed omtrent de oorlog tussen Israel en Hamas.

Eerder deze week beschuldigde de Franse minister van Binnenlandse zaken, Gérald Darmanin, de spits van banden met terreurorganisatie het Moslimbroederschap. De minister gaf ook aan dat hij zijn woorden wilde intrekken. Dan moest Benzema zich via social media uitspreken tegen de moord op de 57-jarige docent Dominique Bernard en zeggen dat hij rouwt om zijn overlijden.