Franse minister stelt eis aan Benzema: 'Dan zal ik mijn woorden intrekken'

Franse minister stelt eis aan Benzema: 'Dan zal ik mijn woorden intrekken'

20 oktober 2023 om 09:32

Gérald Darmanin, Frans minister van Binnenlandse Zaken, heeft zich opnieuw uitgesproken over Karim Benzema. Darmanin is, onder één voorwaarde, bereid om zijn beschuldigingen aan het adres van de spits in te trekken.

Darmanin beschuldigde Benzema eerder deze week van contacten met de groepering Moslimbroederschap, dat in Frankrijk wordt gezien als een terreurorganisatie. Valérie Boyer, lid van de Franse Eerste Kamer, ging nog een stap verder en is van mening dat de Franse nationaliteit van Benzema afgepakt moet worden als bewezen kan worden dat hij banden onderhoudt met terreurorganisatie.

Benzema overweegt Darmanin voor de rechter te slepen, waardoor de minister met een reactie komt. "Als de heer Benzema zijn goedheid wil tonen, wat hij in een paar minuten kan laten zien aan zijn twintig miljoen volgers op X, zegt hij te rouwen om de dood van deze leraar", doelt hij op BFM TV op Dominique Bernard, de 57-jarige docent die onlangs werd vermoord. "Dan zal ik mijn woorden intrekken", besluit Darmanin.

Nadat Benzema zijn steun voor de mensen in de Gazastrook uitsprak, klapte Darmanin uit de school. Nu verlangt de minister dat de voetballer van Al Ittihad zich ook uitspreekt over de moord op Bernard.