Advocaat Benzema laat van zich horen en gaat stappen ondernemen na beschuldigingen

Kamp-Benzema spreekt zich uit en gaat stappen ondernemen na beschuldigingen

18 oktober 2023 om 20:22

Karim Benzema gaat stappen ondernemen tegen Gérald Darmanin, zo meldt Le Parisien. Laatstgenoemde, die in Frankrijk de functie van Minister van Binnenlandse Zaken bekleedt, beweerde op woensdag dat de spits nauwe banden onderhoudt met de terreurorganisatie Moslimbroederschap. Benzema overweegt Darmanin daarom voor de rechter te slepen.

Het Parijse medium heeft contact gehad met de advocaat van de voormalig Gouden Bal-winnaar, Hugues Vigier. Hij ontkent iedere vorm van betrokkenheid van de kant van Benzema bij de terreurorganisatie en spreekt zich fel uit. “Dit is verkeerd! We gaan een procedure tegen de minister overwegen, voor laster, smaad of publiekelijke belediging voor deze foutieve informatie over banden met het Moslimbroederschap.

Niet alleen Vigier riskeert een aanklacht. Ook Nadine Morano, Frank Tapiro en Valérie Boyer, respectievelijk Europees parlementslid, schrijver en senator, kunnen stappen verwachten vanuit het Benzema-kamp. Morano beweerde dat de Franse voetballer een onderdeel is van de Hamas-propaganda. Tapiro stelde dat Benzema medeplichtig is aan terrorisme en Boyer heeft gezegd dat de speler van Ittihad Club de Franse nationaliteit en de Ballon d’Or ontnomen moet worden.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!