'Bij bewijs, moeten Benzema's Ballon d'Or en Franse nationaliteit afgepakt worden'

'Bij bewijs, moeten Benzema's Ballon d'Or en Franse nationaliteit afgepakt worden'

18 oktober 2023 om 17:18

Valérie Boyer, een lid van de Franse Eerste Kamer, vindt dat de Franse nationaliteit en Ballon d'Or van Karim Benzema afgepakt moeten worden, als bewezen kan worden dat hij banden onderhoudt met terreurorganisatie Moslimbroederschap. Benzema werd daar door een Franse minister van beschuldigd.

Benzema sprak zijn steun recent uit aan de mensen in de Gazastrook, nu terreurbeweging Hamas een bloedige oorlog voert met Israël. Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse zaken, was daar echter niet van gediend: hij stelde dat Benzema banden heeft met Moslimbroederschap, dat in Frankrijk gezien wordt als een terreurorganisatie. Boyer gaat daar nu ook nog eens overheen.

In een persbericht roept de senator op tot zware maatregelen tegen Benzema. 'Als Karim Benzema, zoals de minister van Binnenlandse Zaken beweert, banden heeft met Moslimbroederschap, vraag ik om sancties. Ik wil dat zijn Franse nationaliteit dan ontnomen wordt.' Ook vindt Boyer dat de Ballon d'Or van Benzema, die hij vorig jaar won, afgepakt zou moeten worden als de aantijgingen kloppen.

'Al onze gebeden gaan uit naar de inwoners van Gaza, die opnieuw het slachtoffer zijn geworden van onrechtvaardige bombardementen (door Israël), waarbij geen vrouwen of kinderen worden gespaard', schreef Benzema in zijn steunbetuiging op X. Dat zorgde voor ophef in het Franse parlement.