Speelschema blijft kopzorg voor KNVB: 'Is een winterstop nog wel mogelijk'

KNVB nu al in maag met toekomstig speelschema: 'Hopelijk is winterstop mogelijk'

19 oktober 2023 om 08:13
Laatste update: 19 oktober 2023 om 09:27

Het speelschema van volgend seizoen is nu alweer een kopzorg voor de KNVB.  Met twee extra Champions League-duels voor deelnemende teams wordt het voor de bond nog lastiger om het bekertoernooi en inhaalduels in te plannen. Competitieleider Jan Bluyssen uit openlijk zijn zorgen.

"Januari was altijd een maand waarin je nog iets kon inhalen en ook het bekertoernooi nog deels kon inplannen", vertelt Bluyssen tegen het Algemeen Dagblad over de 'vrije maand' die de KNVB normaal had in januari. "Met alle beperkingen vanuit bijvoorbeeld politie-inzet of overheden, krijgen we het nu al nauwelijks gedraaid om de kalender rond te krijgen. En volgend seizoen komen er dus weer twee internationale speelrondes bij. Het goed inplannen, wordt echt een helse klus. Ik hoop niet onmogelijk."

Bluyssen is zelfs bang dat er geschoven moet worden met de winterstop of dat deze zelfs moet worden ingekort. "De wedstrijdbelasting wordt weer groter en dus roept dat de vraag op of we straks nog een winterstop overhouden. Kan dat nog wel? En wat als het eventjes bar slecht weer wordt? Ik denk graag in mogelijkheden, maar we zien uiteraard ook dat de uitdaging voor spelers en clubs groter wordt. En hoe willen we straks het bekertoernooi goed inplannen? Er zijn nog heel veel vragen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!