Premier League-legende Shearer woest op Van Dijk: 'Doe me een lol, wat een onzin'

Premier League-legende kraakt Van Dijk: 'Doe me een lol, wat een onzin'

18 oktober 2023 om 08:22
Laatste update: 18 oktober 2023 om 15:09

Alan Shearer kan geen goed woord opbrengen voor de woorden van Virgil van Dijk over het drukke speelschema van voetballers. In de laatste podcast van The Rest is Football vertelt de topscorer aller tijden van de Premier League, dat het complete onzin is wat de Nederlander verkoopt.

"Onzin, echt pure onzin", is Shearer heel fel over de woorden van Van Dijk. De Nederlander liet eerder deze interlandperiode op een persconferentie weten dat hij het speelschema van internationals te gek vindt, maar dat hij niet bereid is om salaris in te leveren voor een rustigere periode. "Kom op man, spelers die te veel wedstrijd spelen? Doe me alsjeblieft een lol, hoe kun je dat nou zeggen."

De tirade van Shearer over de uitspraken van Van Dijk blijft doorgaan. "Fucking hel zeg. Zei hij niet dat er in Engeland te veel wordt gespeeld? Internationaal kan ik opzich nog wel inkomen. We weten allemaal dat dat komt door de financiële aspecten van het voetbal. Maar dat er hier in Engeland te veel wordt gespeeld, volgens mij kun je wel merken dat ik het daar niet mee eens ben."

Volgens Shearer mogen spelers niet zeuren over het aantal wedstrijden, als je ziet wat de arbeidsvoorwaarden van een voetballer tegenwoordig zijn. "Natuurlijk moet je het enorme salaris niet in deze discussie mengen, maar kom op zeg. Je hebt grotere teams dan ooit, meer wissels dan ooit, je salaris is hoger dan ooit, je hebt de beste fysio’s en de beste technologie. Alles is tot in de puntjes geregeld tegenwoordig."