KNVB geeft statement af: 'We zijn heus niet blind en doof voor kritiek, maar...'

KNVB geeft statement af: 'We zijn heus niet blind en doof voor kritiek, maar...'

18 oktober 2023 om 19:22
Laatste update: 18 oktober 2023 om 21:09

De KNVB is voorlopig niet van plan om van de strenge regels over staking van wedstrijden af te stappen. Dat stelt manager competitiezaken Jan Bluyssen. Volgens hem zet de KNVB met de regelgeving in op 'een mentaliteitsverandering'.

Vorig seizoen besloot de KNVB de regels over het gooien van voorwerpen in stadions te verscherpen. Wedstrijden worden nu standaard stilgelegd als er iets vanuit het publiek op het veld wordt gegooid, zoals plastic bekers. Als dit meerdere keren gebeurt en de dader niet ter plekke wordt gepakt, wordt de wedstrijd zelfs definitief gestaakt. Dat zorgde dit seizoen sowieso al voor flink wat tijdelijke stakingen, tot frustratie van fans, spelers en supporters.

In gesprek met het Algemeen Dagblad wordt Bluyssen daarmee geconfronteerd. "We zijn heus niet blind en doof voor de kritiek", begint hij. "Maar je moet de regel zien in een bredere context: we zijn een mentaliteitsverandering aan het doorvoeren. En die verandering is succesvol. De komende tijd blijven de protocollen zoals ze nu zijn", is Bluyssen duidelijk.