Chaos in mixed zone na Oranje-overwinning: 'Griekse man draait volledig door'

Chaos in mixed zone na Oranje-overwinning: 'Griekse man draait volledig door'

16 oktober 2023 om 23:58
Laatste update: 16 oktober 2023 om 23:59

Na afloop van het duel tussen Griekenland en Nederland is er flinke chaos ontstaan in de mixed zone. Volgens ESPN-verslaggever Pascal Kamperman draaide 'één Griekse man' volledig door in de ruimte van de pers.

Oranje boekte maandagavond een late overwinning op Griekenland, door een goal van Van Dijk. Na afloop was het echter onrustig in de mixed zone. "Het is een gekkenhuis hier", begint Kamperman, die Brian Brobbey nog een vraag probeerde te stellen. "Brobbey loopt voorbij en wil ook niet meer. Hij volgt het spoor van één Griekse man hier, die volledig aan het doordraaien is."

"Hij heeft het voor elkaar gekregen om in een half uur tijd volledige paniek in deze mixed zone te veroorzaken", gaat Kamperman verder over de opvallende taferelen. "Hij heeft ruzie gemaakt met alles en iedereen van de KNVB. Monique Kessels is degene bij de KNVB die alles regelt voor de pers, ze doet geen vlieg kwaad. Maar ze werd bijna met politie en security uit deze mixed zone verwijderd, omdat die Griekse meneer dat nodig vond en vond dat zij hier niet mag staan."

Wie de man precies is, wordt niet duidelijk uit het verhaal van Kamperman. "De man staat zelf even verderop wel volledig uit zijn slof te schieten. Het is op z'n Grieks, zullen we maar zeggen. Misschien zijn het wel slechte verliezers. De chaos hier is groter dan in de wedstrijd. Het is een redelijk gênante vertoning, als je ziet hoe mensen van de KNVB hier behandeld worden, hoe wij hier behandeld worden: collega's zijn weggestuurd en met de harde hand verwijderd. Dit gaat helemaal nergens over."