Van Hooijdonk en Van der Vaart over afwezige Malen

Afwezige in Oranje-opstelling wekt verbazing: 'Deze zag ik niet aankomen'

16 oktober 2023 om 20:20

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk vinden het opmerkelijk dat Donyell Malen maandagavond niet in de basis staat voor het duel van Oranje met Griekenland. Het tweetal NOS-analisten is van mening dat de aanvaller van Borussia Dortmund over één specifiek wapen beschikt dat het Nederlands elftal broodnodig heeft. 

"Geen Malen, dat had ik wel verwacht", aldus Van der Vaart, nadat hem gevraagd wordt wat hij van de opstelling van Oranje vindt. "Ik ben sowieso enorm fan van hem. Er zit zoveel potentie in die jongen, alleen bij het Nederlands elftal komt het er nog niet honderd procent uit. Ik zie hem vaak bij Dortmund spelen, daar is hij echt buitencategorie. Hij (Koeman, red.) kiest toch voor een diepe spits (Wout Weghorst, red.), dat zou ik ook doen, maar daaromheen wel met Malen."

In plaats van de voormalig PSV'er kiest Koeman voor Steven Bergwijn, die afgelopen vrijdag zijn invalbeurt tegen Frankrijk luister bijzette met een fraaie assist op Quilindschy Hartman. "Ik ben ook wel verrast, ik zag deze ook niet aankomen", vult Van Hooijdonk aan. "Malen viel goed in en de vorm van Bergwijn is momenteel niet zo goed. Hij heeft wel al het vertrouwen gekregen van Koeman in zijn eerste reeks. Met Malen in de aanval heb je ook iemand die je weg kan sturen. Die snelheid is gewoon een geweldig wapen", is de oud-spits lyrisch.