'Onvoorstelbare' rentree Henk de Jong bij Cambuur

'Onvoorstelbare' rentree Henk de Jong bij Cambuur: 'Echt onvoorstelbaar'

16 oktober 2023 om 18:45

Henk de Jong is dankbaar en blij dat hij weer trainer van SC Cambuur is. Zijn rentree resulteerde zondag in een nederlaag (2-3 tegen NAC Breda), maar hij vond het desondanks 'heerlijk' om weer op de bank te zitten en zijn team te coachen.

Precies een jaar na zijn laatste wedstrijd als Cambuur-trainer, toen hij moest stoppen als gevolg van een cyste in zijn hoofd, maakte De Jong zijn rentree. "Onvoorstelbaar, hè. Na precies een jaar", laat hij optekenen door Voetbal International. "Wat ik in dat jaar allemaal heb meegemaakt… Echt onvoorstelbaar."

De Jong had bij zijn rentree tegen NAC 'nergens last van', concludeert hij opgelucht. "Vooraf was het ook wel spannend, want je weet niet hoe je reageert op de drukte van een wedstrijd. Maar ik heb nergens last van, geen pijn, niks."

Vorig jaar werd de cyste aangepakt door zijn hele schedel open te maken. Een risicovolle operatie, maar De Jong greep de kans met beide handen aan om beter te worden. "Het is een heel dikke operatie geweest natuurlijk."

Het maakt hem nog wat onzeker over de toekomst. "In december ga ik wel met de directie praten. Dan moeten we eerlijk naar elkaar zijn, ook over de toekomst. Misschien voel ik: het kan nog wel langer, of misschien gaat het juist niet goed. Nu ben ik topfit, maar je weet niet hoe het de komende periode allemaal gaat."