'Natuurlijk willen we promoveren, maar met alleen een groot stadion lukt dat niet'

'Natuurlijk willen we promoveren, maar met alleen een groot stadion lukt dat niet'

16 oktober 2023 om 16:27

Roda JC wil dolgraag terugkeren in de Eredivisie, maar beseft dat de club nog een lange weg te gaan heeft. Trainer Bas Sibum is uitstekend begonnen aan zijn klus in Kerkrade.

In 2017/2018 speelde Roda voor het laatst op het hoogste niveau. Na jaren in de middenmoot en onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie te hebben gespeeld is de club nu koploper. Sibum merkt dat de resultaten een positief effect hebben. "Die hunkering is er zeker en de goede resultaten zorgen voor positiviteit. Als we met een groepje gaan hardlopen rond het stadion, zie ik weer mensen met een Roda-shirt lopen die klappen en juichen als we langskomen."

"Bij de eerste wedstrijd tegen Helmond Sport zaten er nog 5.500 toeschouwers. Tijdens de laatste wedstrijd al bijna 10.000", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat we bij de volgende thuiswedstrijd tegen Willem II daar overheen gaan. De mensen waren murw gebeukt de laatste jaren, maar zijn nu weer blij."

De eerste periodetitel is al binnen, promotie is de nieuwe ambitie bij Roda. "Natuurlijk willen we promoveren, maar daar heeft niemand het nu nog over. Er zijn acht clubs met een hogere begroting en in de eerste divisie zijn er altijd nog wel een paar ploegen die kunnen verrassen. Er zijn hier facetten die Eredivisie-waardig zijn, zoals het stadion, maar zeker nog niet alles is geregeld. Met een groot stadion alleen promoveer je natuurlijk niet."