Van Bronckhorst prijst Hartman: 'Blind kan dat niet brengen'

"Blind kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt"

16 oktober 2023 om 06:55

Giovanni van Bronckhorst ziet Quilindschy Hartman in zijn voetsporen treden bij het Nederlands elftal. De 106-voudig international is zeer te spreken over de 21-jarige linksback van Feyenoord, die grote stappen aan het zetten is.

"Quilindschy laat het nu zien. In de Eredivisie, in de Champions League en vrijdag dus ook in Oranje. Zijn ontwikkeling gaat heel snel", oordeelt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. Willem van Hanegem zei al dat Hartman het 'allerhoogste kan bereiken'. Van Bronckhorst weet dat de interesse zal toenemen. "Grote clubs kijken naar de Champions League en naar interlands. Als je daar kunt overtuigen, is er veel mogelijk."

"Hartman zal vroeg of laat ook te maken krijgen met belangstelling vanuit de grote voetballanden. De keuze die je dan maakt, is zo belangrijk. Vooral dat bepaalt of hij jarenlang in Oranje zal spelen of niet", vervolgt Van Bronckhorst, die de voorbeelden van Owen Wijndal en Tyrell Malacia kent. Van die twee werd ook verwacht dat ze basisspeler konden worden in Oranje. "Malacia komt er wel weer aan", meent de oud-speler van Feyenoord, Rangers, Arsenal en Barcelona.

Van Bronckhorst ziet Hartman als een moderne verdediger, die voor drive en dynamiek zorgt. Het is de vraag of bondscoach Ronald Koeman nog om hem heen kan. "Blind is in de opbouw top en staat positioneel altijd goed. Maar hij kan niet brengen wat Hartman in aanvallend opzicht brengt. En Hartman kan óók verdedigen hè?"

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!