Weinig spanning bij Oranje-debuut: 'Ik was op nerveuzer voor examens op school'

Weinig spanning bij Oranje-debuut: 'Ik was nerveuzer voor examens op school'

14 oktober 2023 om 10:45
Laatste update: 14 oktober 2023 om 10:47

Quilindschy Hartman is blij met zijn debuut in het Nederlands elftal. De 21-jarige Feyenoord-back had naar eigen zeggen geen spanning voor het treffen met Frankrijk.

Hartman beleefde een verdienstelijke entree in Oranje, die hij bekroonde met een doelpunt. "Ik heb nooit echt last van spanning. Natuurlijk besef ik wel wat voor moment het is. Het was hetzelfde als bij mijn debuut bij Feyenoord of mijn debuut in de Champions League", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Het geeft wel een ander soort gevoel, maar ik kan het ook snel van me afgooien en doe gewoon mijn best. Op school was ik nerveuzer voor examens dan voor dit. Ik probeer het wel te voelen, maar ik voel niet echt nervositeit. Ik heb vooral zin om te spelen en mezelf te meten met de top van de top."

Van bondscoach Ronald Koeman kreeg Hartman eerder deze week een hesje op de training. Toen wist hij dat een Oranje-debuut dicht bij was. "Na die training kwam de bondscoach naar me toe en zei hij, dat ik zou gaan spelen. De bondscoach zei, dat ik met hetzelfde zelfvertrouwen moest spelen als bij Feyenoord, hetzelfde moest durven als bij mijn club en dat het dan wel goed moest komen. Het systeem is wel anders dan bij Feyenoord, maar ik kan nog iets meer opkomen. Ik vond het wel leuk om hierin te spelen. Ik denk dat het me wel ligt."