Opvallend Van der Vaart-gesprek in Studio Voetbal: 'Respect dat je hier toch zit'

Opvallend Van der Vaart-gesprek in Studio Voetbal: 'Respect dat je hier toch zit'

15 oktober 2023 om 23:34
Laatste update: 16 oktober 2023 om 23:06

Rafael van der Vaart is zondagavond bij Studio Voetbal in gesprek gegaan met Voetbal International-columnist Süleyman Öztürk. Laatstgenoemde stelde recent dat hij Van der Vaart 'nog nooit heeft betrapt op een zinnige opmerking over voetbal', waardoor de twee met elkaar praatten.

Zoals bekend was Van der Vaart recent in beeld bij Ajax als assistent-trainer en onderdeel van het technische hart. De oud-international moest echter afzeggen wegens zijn gezinsomstandigheden en dat was volgens Öztürk geen slechte zaak voor Ajax. "Ik heb Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal nog nooit op een zinnige opmerking over voetbal kunnen betrappen", zei de columnist in een uitzending van VI, waarna hij wel aangaf dat hij Van der Vaart 'een fijne, vriendelijke jongen' vindt.

Zondagavond zaten Van der Vaart en Öztürk plots met elkaar aan tafel. Volgens presentator Sjoerd van Ramshorst heeft dat niets te maken met de teksten van laatstgenoemde. "Dat is een uitzending van veertig minuten en dit is één zinnetje dat eruit is gehaald", reageert Öztürk op zijn uitspraak over Van der Vaart. "Het ging over het feit dat hij assistent kon worden bij Ajax. Toen reageerde ik op deze manier, ik heb het inderdaad gezegd. En als het inhoudelijk over voetbal gaat, denk ik dat Ajax op dit moment iets anders nodig heeft dan een assistent als Rafael van der Vaart. Dat wilde ik zeggen, maar zei ik dat op deze manier."

Vervolgens is het aan Van der Vaart de beurt om het woord te nemen. "Eén: ik vind het geweldig dat je hier zit. Als je zegt, over iemand die 109 interlands speelde, dat hij nooit wat zinnigs zegt, heb ik er respect voor dat je hier toch zit en zegt hoe het gegaan is", stelt de oud-middenvelder. "Je weet: over mij mag je echt alles zeggen, dat interesseert me helemaal niks. Maar ik hoorde gisteren (zaterdag, red.) dat hij (Öztürk, red.) hier zat."

"Toen dacht ik wel: we hebben een keer een spannende uitzending gehad en toen heb ik mijn excuses aan moeten bieden aan iedereen. Pierre van Hooijdonk heeft twee weken moeten zitten. Dan voelt dit een beetje alsof we weer een spannende uitzending gaan maken. Maar jullie hebben ook aan me uitgelegd dat dat niet zo is. Dus ik heb er totaal geen problemen mee dat Süleyman hier zit. Want inderdaad, ik neem mezelf ook niet zo serieus. Ik kijk namelijk naar voetballer als liefhebber. Ik heb gevoetbald op hoog niveau, maar dat wil niet zeggen dat ik er meer verstand van heb dan hij", besluit Van der Vaart.