Rijsbergen oneens met Van der Vaart

Rijsbergen is het oneens met Van der Vaart en wijst naar twee Oranje-spelers

14 oktober 2023 om 19:56

Wim Rijsbergen is het na het EK-kwalificatieduel van Oranje met Frankrijk niet eens met Rafael van der Vaart, die de openingstreffer van Kylian Mbappé weet aan matig keepen van Bart Verbruggen. De 71-jarige oud-international wijst naar twee andere spelers.

"Rafael van der Vaart vond de 0-1 van Frankrijk een fout van de keeper, maar daar ben ik het niet mee eens", zegt Rijsbergen in De Telegraaf. "Als je het over een fout hebt dan zat die bij de verdediger (Geertruida, red.) die kort bij Mbappé stond en ook Xavi Simons ging niet vrijuit, omdat die zijn man liet lopen."

Rijsbergen beoordeelt het optreden van zowel Geertruida als Simons met een 6. "Geertruida is een van de beste spelers bij Feyenoord en is ook al een heel betrouwbare speler voor het Nederlands elftal. Maar de eerste tegengoal kan je hem wel aanrekenen." Verder deed de mandekker het 'wel prima'. "Over Geertruida maak ik me geen zorgen. Die is gewoon van grote waarde. Voor alle grotere clubs in Europa wordt hij ook een kracht die ze graag overnemen van Feyenoord."

De oud-speler van Feyenoord benadrukt dat ook Simons een groot talent is. 'Hij krijgt een voldoende omdat hij ook aanvallend nog wel aardige dingen heeft gedaan. Maar bij de eerste goal van Frankrijk liep hij te slapen en hij was tijdens de hele wedstrijd niet altijd een steun voor Hartman."