Hoek: 'Van Gaal heeft nog niet gebeld voor Ajax. Of ik zou doen? Zeg nooit nooit'

'Van Gaal heeft me nog niet gebeld voor Ajax. Of ik het zou doen? Zeg nooit nooit'

15 oktober 2023 om 23:08
Laatste update: 15 oktober 2023 om 23:09

Louis van Gaal heeft Frans Hoek nog niet gepolst voor een job bij Ajax, maar de vaste keeperstrainer van de huidige Ajax-adviseur staat niet per definitie onwelwillend tegenover een aanbieding uit Amsterdam. Dat laat Hoek weten aan tafel bij Studio Voetbal.

Van Gaal is sinds kort in dienst als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax, maar duidelijk is wel dat de voormalig bondscoach een aardige vinger in de pap heeft bij huidige nummer zestien van de Eredivisie. Als Van Gaal in de laatste jaren ergens aan de slag ging, nam hij Hoek steevast mee als keeperstrainer. Is de voormalig doelman van FC Volendam nu weer benaderd door Van Gaal? "Nee, Louis heeft me daar nog niet over gebeld", zegt Hoek bij Studio Voetbal.

Hij sluit een move naar Amsterdam echter niet helemaal uit. "Of ik ervoor open zou staan als hij belt? Zeg nooit nooit. Het is altijd afhankelijk van wat en hoe ze het zouden willen. We zullen het zien", stelt Hoek.

In de jaren tachtig en negentig was Hoek al eens werkzaam bij Ajax, als keeperstrainer onder trainers als Van Gaal, Johan Cruijff en Leo Beenhakker. Sinds Van Gaal weer gestopt is bij Oranje doet Hoek allerlei verschillende zaken op parttimebasis.