Hato gelooft in ommekeer Ajax: 'Je moet dingen van elkaar eisen en elkaar helpen'

Hato gelooft in ommekeer Ajax: 'Je moet dingen van elkaar eisen en elkaar helpen'

15 oktober 2023 om 18:38
Laatste update: 15 oktober 2023 om 19:01

Hoewel het onrustig is bij Ajax, blijft de zeventienjarige Jorrel Hato zich gestaag ontwikkelen. De verdediger is een vaste basisklant bij de Amsterdammers en speelt ook in Jong Oranje zijn wedstrijden. In gesprek met Voetbal International gaat hij in op de ontwikkeling die hij doormaakt.

Op de vraag hoe Hato zo onverstoorbaar weet te blijven, heeft de verdediger geen antwoord. "Dat weet ik niet. Ik ben altijd gewoon zo rustig geweest", aldus Hato. "Dat had ik als kind ook al. Misschien heb ik het van mijn ouders meegekregen, mijn vader is ook zo. De dingen op je af laten komen, nooit echt in de stress raken, ik denk dat ik dat van hem heb overgenomen."

"Ik ben ook wel een persoon die zich snel kan aanpassen in bepaalde situaties of omgevingen", vervolgt de jongeling. 'Dat heeft me wel geholpen, want het is best snel gegaan ja.' Hato geeft aan dat zijn mindset hem kalmte biedt. "Ik leef altijd gewoon met de dag mee, eigenlijk. Wat er morgen komt, dat heb ik 's avonds in mijn hoofd. Het is niet zo dat ik maandag al in de stress zit voor de volgende zondag. Ik probeer ook niet te veel terug te kijken, maar daar kan ik nog wel beter in worden. Als we verloren hebben of ik heb zelf niet goed gespeeld, heb ik daar vaak wel één of twee dagen last van."

Over een verbeterpunt hoeft de linkspoot niet lang na te denken. "Ik moet meer coachen, veel meer zelfs, denk ik. Dat is wat waar ik nu het meest mee bezig ben. Bij Ajax willen we een écht team vormen op het veld, dan moet je goed communiceren. Je moet dingen van elkaar eisen, maar elkaar ook helpen, zodat het voor ons allemaal makkelijker wordt. Het is een lastige situatie, maar ik geloof dat we er sterker uit komen."