Tirade richting 'leugenaar' Van Gaal: 'Hij is nep, ik ken niemand zoals hij'

Tirade richting 'leugenaar' Van Gaal: 'Hij is nep, ik ken niemand zoals hij'

14 oktober 2023 om 17:03
Laatste update: 14 oktober 2023 om 17:23

Hristo Stoichkov heeft op menselijk vlak geen goed woord over voor Louis van Gaal. De 57-jarige oud-voetballer werkte bij FC Barcelona samen met Van Gaal, die destijds trainer was in Catalonië.

Stoichkov kende een uiterst succesvolle periode bij Barça, tot Van Gaal het stokje in 1997 overnam. "Louis? Louis wie? Ik wil zijn naam niet eens hardop zeggen", zegt de Bulgaar als hem door Relevo gevraagd wordt naar Van Gaal. "Het is een geweldige professional. Niemand zal dat ontkennen. De trainingsvormen, het spelen in driehoeken en de coaching waren goed."

Tot zover het positieve. Als persoon bewaart Stoichkov geen fijne herinneringen aan de samenwerking met de voormalig Oranje-bondscoach. "Als persoon mag ik hem niet. Misschien ben ik dan zelf een slecht persoon, maar ik wil niet over hem praten. Ik ken niemand zoals hij. Ik ben ook niet overal goed in, maar probeer die aspecten te verbeteren. Ik wil niet zoals hij zijn."

"Laten we het over een ander hebben, niet over hem", laat Stoichkov, Ballon d'Or-winnaar van 1994, optekenen. "Hij is een nobody in mijn leven. Hij is nep. Een leugenaar, waar ik geen minuut meer aan wil verspillen. Hij is het niet waard."