Spaan ziet versterkingen voor Ajax bij Jong Oranje: 'Potentiële topspeler'

Spaan ziet versterkingen voor Ajax bij Jong Oranje: 'Potentiële topspeler'

14 oktober 2023 om 14:43

Henk Spaan steekt de loftrompet over NEC-aanvaller Sontje Hansen, na de 0-3 overwinning van Jong Oranje op de leeftijdsgenoten van Georgië. Hansen liet in de interland enkele mooie dingen zien en Spaan zou hem graaf terugzien bij Ajax, zo schrijft de columnist in Het Parool.

Deze zomer liet de buitenspeler Ajax juist achter zich en trok hij naar Nijmegen om zich in de Eredivisie te kunnen tonen, na vier seizoenen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie te hebben gespeeld. 'In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier mooie acties van hem, waaronder een soepele één-twee met Ruben van Bommel', aldus Spaan.

'Ik bleef hangen. Wanneer zag je jongens in een Oranje-shirt nu zo goed voetballen? Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten?' Spaan vervolgt zijn conclusie met een opsomming aan voorbeelden, en noemt de namen van Sven Botman, Youri Regeer, Danilho Doekhi, Azor Matusiwa, Sheraldo Becker en Naci Ünüvar.

'Hansen is een potentiële topspeler. Koop hem terug', verzoekt Spaan, die ook in Dirk Proper, bij NEC teamgenoot van Hansen, een mogelijke versterking voor Ajax ziet. 'Ook hij speelde een uitstekende wedstrijd tegen Georgië. Hij won elk duel dat hij aanging. Deze controleur is 1,67 meter lang. Volgens sommigen is dat niet lang genoeg. De Georgiërs denken er anders over.'