Ben Foster: 'Van Dijk was op zijn top de beste verdediger die ooit geleefd heeft'

Ben Foster: 'Van Dijk was op zijn top de beste verdediger die ooit geleefd heeft'

14 oktober 2023 om 13:37
Laatste update: 14 oktober 2023 om 16:34

Ben Foster is van mening dat Virgil van Dijk is zijn hoogtijdagen de beste verdediger aller tijden was. Volgens de oud-doelman heeft de Nederlander de lat voor centrale verdedigers hoger gelegd. 

 "Virgil van Dijk, op het toppunt van zijn kunnen, is waarschijnlijk de beste verdediger die ooit heeft geleefd", vertelt de voormalig doelman van ondere andere Manchester United, Watford en Wrexham in de Fozcast. "Dat geloof ik oprecht. Zodra Liverpool zowel de Champions League als Premier League aan het winnen is, is Virgil de nummer één", doelt Foster op de prestaties van het Engelse team van de afgelopen jaren.  

'Ik denk dat hij drie jaar op rij de beste centrale verdediger ter wereld was", vervolgt Foster. "Hij had een zware blessure en is daar waarschijnlijk nog steeds van aan het herstellen, maar deze man heeft onder centrale verdedigers het spel een stapje verder gebracht. Echt waar. Virgil van Dijk." 

Virgil van Dijk won in het seizoen 2018/2019 de Champions League met Liverpool en werd in 2020 landskampioen met de club. Ook op persoonlijk vlak won de Oranje-international verschillende prijzen. Zo werd hij in 2019 uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar en speler van het seizoen bij Liverpool. Hij speelde tot dusver 229 duels voor Liverpool, waarin hij negentien keer scoorde en veertien assists gaf.