Zelfverzekerde Oranje-middenvelder over Griekenland: 'Heksenketel stil krijgen'

Middenvelder 'met schijt' bij basisdebuut Oranje: 'Nergens wat van aantrekken'

14 oktober 2023 om 11:22
Laatste update: 14 oktober 2023 om 11:23

Tijjani Reijnders voetbalde 'met schijt' tegen Frankrijk tijdens zijn basisdebuut in het Nederlands elftal. De 25-jarige middenvelder zag positieve dingen tijdens de wedstrijd van vrijdag en werkt met vertrouwen toe naar confrontatie met Griekenland

"Ik heb altijd zin om een wedstrijd te spelen, dus het is vooral gezonde spanning. In het veld voel ik me eigenlijk altijd gewoon vrij en wil ik met mijn kwaliteiten het team altijd helpen. Dan moet je eigenlijk 'met schijt’ voetballen", vertelt de middenvelder van AC Milan in gesprek met Jeroen Stekelenburg van de NOS. Wat Reijnders daar precies mee bedoelt? "Dat je je nergens iets van aantrekt. Het maakt niet uit tegenover wie je staat, je moet laten zien dat je beter bent dan je directe tegenstander. Met die mindset ga ik vaak de wedstrijd in."

Hoewel het Nederlands elftal met 1-2 onderuit ging tegen Frankrijk, ziet Reijnders een aantal goede ontwikkelingen in de ploeg van Ronald Koeman. "Vorige periode begonnen we met deze formatie en was het nog een beetje wennen, maar je ziet nu dat de patronen steeds meer terugkomen en dat we steeds sneller de vrije man kunnen vinden. Dan hebben wij ook snelle jongens, zoals Malen, die we achter de verdediging kunnen steken. Ik denk dat we dat nog meer kunnen gaan doen, maar je ziet wel vooruitgang."

Over de 'heksenketel' in Griekenland van aankomende maandag maakt de glimlachende Reijnders zich weinig zorgen. "Je moet ervoor zorgen dat zij stil worden. Daar gaan we met de volle 100% voor en daar heb ik alle vertrouwen in."