Vink pleit voor Weghorst-alternatief: 'Dat had hij toch ook gekund?'

Vink lyrisch na Oranje-debuut: 'Hij viel fantastisch in, goh!'

14 oktober 2023 om 10:30

Marciano Vink is hoopvol gestemd over de toekomst van het Nederlands elftal. De ESPN-analist zag meerdere jongelingen een goede beurt maken tegen Frankrijk (1-2).

Bart Verbruggen en Quilindschy Hartman maakten vrijdagavond hun debuut en stonden meteen aan de aftrap, Tijjani Reijnders maakte zijn basisdebuut en in de tweede helft kwamen ook Jeremie Frimpong en Micky van de Ven voor het eerst binnen de lijnen bij een duel van Oranje. "Het is wel leuk als je ziet hoeveel jonge spelers eraan komen. Van de Ven viel echt fantastisch in. Goh!", is Vink lyrisch bij Voetbalpraat.

"En dan heb je Frimpong, Xavi Simons, Geertruida en Hartman ook allemaal; zoveel jonge spelers, die het écht wel laten zien." De voorhoede is het zorgenkindje van Oranje, merkt Vink op. "Was het nou heel gek geweest als je vandaag Brobbey op de plek van Weghorst gehad had?", vraagt hij zich af. "Hij sleurt en je kan hem ook een bal in zijn voeten spelen. Ik snap de keuze voor Weghorst, dat je hem terugbetaalt, maar Brobbey had ook gekund."