Ajax Van der Gaag

'Van Halst dacht aan Van der Gaag als mogelijke Steijn-opvolger bij Ajax'

12 oktober 2023 om 22:02

Jan van Halst heeft vlak voor de terugkeer van Louis van Gaal naar Ajax gewerkt aan een plan-B, dat in werking zou treden bij een eventueel ontslag van trainer Maurice Steijn. Iemand die 'prominent' op de lijst met mogelijke opvolgers stond, was Mitchell van der Gaag. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. 

Van Halst, interim-algemeen directeur bij Ajax, werkte vlak voordat Louis van Gaal terugkeerde naar de Johan Cruijff ArenA aan een scenario waarbij het Steijn niet meer zou lukken om Ajax op de rit te krijgen. 'In het geheim' ontwikkelde Van Halst een plan-B. Op dat lijstje 'prijkte naast andere namen prominent de naam van Mitchell van der Gaag', aldus De Telegraaf. 

Van der Gaag is op dit moment assistent-trainer van Erik ten Hag bij Manchester United. Hij is geen onbekende in Amsterdam. Eerder had hij Jong Ajax onder zijn hoede. Het is vooralsnog niet duidelijk of Van Gaal het ook daadwerkelijk ziet zitten in de oud-speler van onder meer PSV, die ook hoofdtrainer was bij Excelsior. Daarnaast lijkt het onwaarschijnlijk dat Ten Hag, die Van der Gaag meenam naar United, afstand wil doen van zijn assistent.